Aké telefóny môžete prostredníctvom výkupu predať?

Zaujala vás naša služba výkupu telefónov a rozhodli ste sa dať svojmu zariadeniu druhú šancu? Predajom mobilu nezískate len peniaze, ale pomôžete aj životnému prostrediu, ktoré už teraz bojuje s vysokým množstvom elektroodpadu. V predajniach Mobilonline, prípadne cez stránku vykup-telefonov.sk môžete predať dva typy mobilných zaridení – nové a použité.

 

Vykupujeme len smartfóny s dotykovou obrazovkou, nie tlačidlové telefóny. Malo by ísť skôr o novšie modely zariadení, niekoľkoročné staré mobily majú veľmi nízku hodnotu a neoplatilo by sa vám ich predať. Ak máte možnosť, radšej ich niekomu podarujte alebo predajte za symbolickú cenu.

 

Aký je nový mobil?

 

Pod novým mobilným telefónom sa rozumie zariadenie, ktoré ešte nebolo vôbec používané. Musí byť v 100-percentnom technickom aj vizuálnom stave a musí mať nalepené všetky pôvodné výrobné fólie. Musí mať originálnu krabicu, ktorá ale môže byť otvorená pre prípad kontroly zariadenia. Kompletne zabalené musí byť aj príslušenstvo telefónu. K novému telefónu potrebujete doložiť aj záručný list a dôležité je, aby od kúpy neubehli viac ako 2 mesiace.

 

Takýto telefón môžete dostať napríklad u mobilného operátora. Zákazníci sa rozhodnú o predaj tohto nového zariadenia v prípade, že ich telefón je stále plne funkčný a nemajú potrebu ho vymeniť za nový. Prípadne môže ísť o akcie, kedy k drahšiemu mobilu dostanete aj jeden lacnejší. Ak zariadenie nespĺňa ktorúkoľvek z uvedených podmienok, automaticky je považované za používané.

 

Použité telefóny – čo všetko musia spĺňať?

 

Pri použitých telefónoch je ohodnotenie trochu náročnejšie, pretože existuje hneď niekoľko faktorov, ktoré vplývajú na výslednú výkupnú cenu. Aj použité telefóny musia byť v 100-percentnom technickom stave. Do tried A, B, C, D sa zaraďujú len na základe vizuálneho stavu. Ten je odstupňovaný od množstva a veľkosti rýh či škrabancov na obrazovke a kryte telefónu. Do triedy D patria zariadenia s väčším poškodením, napríklad vypáleným alebo mierne puknutým displejom.

 

Čím viac príslušenstva k telefónu máte, tým môže byť výkupná suma vyššia. Nie je však podmienkou, že telefón musí mať nalepené fólie alebo že musíte priniesť krabicu, záručný list alebo originálne príslušenstvo. Ak ho však máte, určite ho so sebou vezmite. Dodatočne dokúpené príslušenstvo (s výnimkou nabíjačky) s mobilnými telefónmi nevykupujeme. Týka sa to napríklad obalov na mobil alebo ochranných skiel.

Neváhajte navštíviť ktorúkoľvek z našich predajní Mobilonline, kde vám vyškolený personál dokáže ohodnotiť telefón a povie vám možnú výkupnú sumu. Na našej stránke vykup-telefonov.sk zas nájdete kalkulačku, v ktorej musíte vyplniť správne údaje o zariadení a tiež zistíte aspoň približnú hodnotu svojho telefónu. Podľa toho sa môžete rozhodnúť, či svoj nový alebo použitý mobilný telefón predáte alebo nie.

Uložiť odkaz do záložiek.